Bazenplaat!

Tip Jar - One Lifetime (LP)

Vorige Artikel 25 van 27 Volgende
€ 21,95 € 16,95 (inclusief btw)

NIEUWE VINYL LP bestellen

EAN-code: 8714691133900
Drager: LP
Releasedatum: 22-01-2021

Voormalig 'Bob's Bazenplaat'!

En opeens was daar One Lifetime, het vijfde album van Tip Jar. Geschreven en opgenomen in een tijd dat de cultuur in een diep dal zit en de toekomst voor velen ongewisser is dan ooit. De muziek van Tip Jar past niet gemakkelijk in de bekende hokjes. Er komen namelijk behoorlijk wat van die hokjes voorbij als je het nieuwe album beluistert: bluegrass, country, soul, folk, roots en zelfs een snuf jazz maken van ‘One Lifetime’ een afwisselende luistertrip. De randen van de americana worden voortdurend opgezocht en af en toe flink opgerekt. De stijl is dan ook lastig te definiëren, maar met de stemmen van Bart de Win en Arianne Knegt als uitgangspunt is de karakteristieke Tip Jar-sound uit duizenden herkenbaar. Persoonlijk, eerlijk, veel vocalen. Melancholieker wellicht dan voorheen, met knipogen naar de rafelranden van het leven. 

Tip Jar is het internationale collectief van muzikale vrienden rond Bart en Arianne. Van americanahelden als de Amerikaanse Walt Wilkins tot een jazzvirtuoos als Gilad Atzmon, van emerging talents als Baer Traa tot de Nederlandse snarenwonders Harry Hendriks, BJ Baartmans en Joost van Es. Tip Jar’s eigen aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas. In de zomer van 2019 tourde Tip Jar in triovorm voor het eerst ook in Engeland. In eigen land opereert de band vooral in het americana-circuit, maar ze doen het ook goed in de intiemere theaterzalen en muziekpodia. Ze traden diverse malen live voor de radio op bij o.a. Met het oog op morgen en in NPO2 Muziekcafé.

Produced by Eric van de Lest & Tip Jar, recorded & mixed by Eric van de Lest (Daltoon Studio, Eindhoven), mastered by Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering), photography Yvette de Wit, design Diederik van den Brandt * Bart de Win, Arianne Knegt, Harry Hendriks, Walt Wilkins, Bill Small, Ron Flynt,  Joost van Es, BJ Baartmans, Gilad Atzmon, Harold Spaan, Eric van de Lest, Tonnie Ector & Baer Traa


Tracklist:

 1. GO ON TO GET LUCKY
 2. SOMETHING I SAID
 3. KISS ME
 4. DREAMER'S DREAM
 5. BEST YEAR OF YOUR LIFE
 6. FIND YOUR WAY
 7. TELL ME SOMETHING
 8. AMSTERDAM RAIN
 9. ONE LIFETIME
 10. FALLING ANGEL
 11. THE RIGHT WORDS

 

Lengte
30 cm

Breedte
30 cm

Hoogte
0,5 cm

© 2012 - 2023 Bob’s Vinyl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel