Instore Oktober 2019: Tim Akkerman

Vorige Artikel 12 van 17 Volgende

Datum: 22-11-2019
Locatie: Bob's Vinyl, Dorpsstraat 6a, Aarle-Rixtel

Hoe cool! Tim Akkerman speelde op vrijdag 22 november een akoestisch setje in onze winkel! Je kunt Tim natuurlijk natuurlijk nog kennen van Di-Rect, of van het afgelopen seizoen van 'De Beste Zangers', maar je zou hem eigenlijk vooral moeten kennen van zijn 3 solo albums. Met name zijn laatste album 'Lions Don't Cry' heb je de laatste maanden regelmatig bij ons in de winkel kunnen horen. 

Wie deze plaat  hoort meent waarschijnlijk dat hij terug is naar waar hij begon: het is een rockplaat van jewelste die doet denken aan zijn tijd als frontman van Di-rect. Toch is er meer aan de hand. Na een uitverkochte club- én theatertour met ‘Tim Sings The Boss’, waarbij hij nummers van zijn grote held Bruce Springsteen ten gehore bracht, herontdekte hij zijn liefde voor Amerikaanse rock. Hij liet deze liefde voor Bruce, Pearl Jam en Ryan Adams voor zich spreken en schreef tien nummers die recht uit het hart kwamen.

Lions Don’t Cry is een zeer persoonlijk album geworden. Na veertien jaar huwelijk is Tim een alleenstaande vader, en combineert hij zijn muzikant-schap met de liefde voor zijn kinderen. Het verwerken van zijn relatie loopt als een rode draad door Lions Don’t Cry: van verdriet bij zijn kinderen tot zelf een nieuwe weg inslaan – het album klinkt als een persoonlijke brief die iedereen mag lezen.

 

© 2012 - 2023 Bob’s Vinyl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel