Sessie Oktober 2022: Tim Knol

Vorige Artikel 9 van 21 Volgende

Datum: 07-10-2022
Locatie: Perron 15, Havenweg 15, Aarle-Rixtel
Zaal open: 20:00
Aanvang: 21:00

Zingen, liedjes schrijven, een eigen label, podcasts maken, parttime wandel-guru; Tim Knol zit niet stil. Na zijn doorbraak op jonge leeftijd gaat het Tim voor de wind. Inmiddels heeft de man uit Hoorn vier albums op zijn naam en is de vijfde in de maak (release eind deze zomer, dus vóór de Bob's Vinyl Sessie!). Daarnaast was er Tim’s punkband The Miseries en verscheen er een album in samenwerking met The Blue Grass Boogiemen. Eigen visie, doorzettingsvermogen en passie zijn kenmerkend voor Tim Knol en zijn werk.  Ter ere van zijn nieuwe plaat 'Lightyears Better' speelde Tim op 7 oktober 2022 een Bob's Vinyl Sessie voor een uitverkochte zaal. Tim speelde in Perron 15 veel nummers van zijn nieuwe plaat, maar ook hits zoals 'Sam' en een aantal covers. 

Ook was er veel ruimte voor ‘storytelling’: het publiek werd getrakteerd op grappige anekdotes, af en toe een les in muziekgeschiedenis en persoonlijke verhalen. Bijvoorbeeld over de verandering die Tim twee jaar geleden doorvoerde: het ongezonde muzikantenleven werd ingeruild voor een gezonde levensstijl. Dit is ook het centrale thema op zijn nieuwe plaat. Naast die nieuwe plaat verscheen er ook een boek: Lichtjaren Beter. In dit boek wordt Tim geïnterviewd door zijn vriend Nico Dijkshoorn en wordt zijn levensverhaal verteld. Na afloop van het optreden nam Tim uitgebreid de tijd om LP’s, CD’s en boeken te signeren.

Voorafgaand aan het optreden werd er een sessie opgenomen. De opnames van het nummer ‘Whole New Light’ uit deze sessie kun je hier bekijken:

 

 

Lengte
30 cm

Breedte
30 cm

Hoogte
0,5 cm

© 2012 - 2023 Bob’s Vinyl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel