7-4-2023

Ticket Bob's Vinyl Sessie: Bai Kamara Jr.

Artikel 1 van 4 Volgende
€ 17,95 (inclusief btw)

Datum: 7-4-2023
Locatie: Perron 15, Havenweg 15, Aarle-Rixtel
Zaal open: 20:00
Aanvang: 21:00

Op vrijdag 7 april 2023 komt Bai Kamara een Bob's Vinyl Sessie spelen!

Een warme, funky stem maar toch intiem en rauw. De muziek van Bai Kamara Jr. is een mix van soul, blues, funk, R&B en jazz. Vorig jaar kwam het veelgeprezen album ‘Salone’ uit, waarin Bai luisteraars meeneemt naar zijn Afrikaanse roots. Dat doet hij door storytelling van de bovenste plank en een gitaarspel waar meer ritme uit komt dan de meeste drummers. Op 3 maart 2023 verschijnt zijn nieuwe album "Traveling Medicine Man", een 13- trackcollectie van bluesnummers geportretteerd in Bai's unieke stijl. Op een beschrijvende, provocerende en soms suggestieve manier worden de verhalen over liefde, leven, relaties, politiek en insinuaties minutieus onderzocht door de verteller. ''Traveling Medicine Man is de voortzetting van mijn introspectieve reis door mijn wortels en mijn voortdurende zoektocht om mijn twee huizen, Afrika en Europa, in mij naast elkaar te laten bestaan." 

De blues van Bai Kamara Jr. Is eigentijds en is geworteld in Afrikaanse rhythms, opgebouwd uit licht hypnotiserende gitaar grooves en gelardeerd met hier en daar een prachtige song. Zijn stem schurkt aan tegen die van Robert Cray en zijn presentatie is die van een gentleman met een ondeugende knipoog.

Kortom: Er is weinig standaard aan de blues van Bai Kamara Jr. en toch is het onmiskenbaar blues.

Quote Klankgat online naar aanleiding van zijn optredens in de Verkade Fabriek Den Bosch: Wat meteen opvalt is zijn fijne stem, inclusief vibrato. In combinatie met zijn gitaarspel klinken de songs als een mix van Afrikaanse klanken, blues, soul, pop, jazz, rock & funk maar dan in een geheel eigen stijl. Bai Kamara jr. is een briljant zanger en tekstschrijver. Beide keren was het publiek dan ook zeer enthousiast. Lovende woorden voor beide optredens.’

Hij deelde het podium al met internationale artiesten als Habib Koité, Cassandra Wilson, Vanessa Paradis en Youssou N’Dour, maar voor deze intieme show komt Bai Kamara Jr. solo naar Perron 15. 

Het beloofd weer een hele mooie avond te worden, zorg dat je er bij bent!

© 2012 - 2023 Bob’s Vinyl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel