The Black Keys - Delta Kream (2LP)

Vorige Artikel 20 van 30 Volgende
€ 28,95 (inclusief btw)


Drager: LP
Releasedatum: 14-05-2021 

Voormalig 'Bob's Bazenplaat'!

‘Delta Kream’ is het tiende album van The Black Keys en met de elf tracks op de plaat viert de band hun grote liefde voor de Mississippi Country Blues met nummers van onder andere Blues legendes R.L. Burnside en Junior Kimbrough. Bandleden Dan Auerbach en Patrick Carney hebben de plaat opgenomen in Auerbach's Easy Eye Sound-studio in Nashville samen met Kenny Brown en Eric Deaton - twee muzikanten die lange tijd speelden met Blues legendes als R.L. Burnside en Junior Kimbrough. Beide artiesten zijn voor Auerbach en Carney al vanaf hun tienerjaren grote inspiratiebronnen.

Dan Auerbach: “We made this record to honor the Mississippi hill country blues tradition that influenced us starting out. These songs are still as important to us today as they were the first day Pat and I started playing together and picked up our instruments. It was a very inspiring session with Pat and me along with Kenny Brown and Eric Deaton in a circle, playing these songs. It felt so natural.” Patrick Carney: "The session was planned only days in advance and nothing was rehearsed. We recorded the entire album in about ten hours, over two afternoons, at the end of the ‘Let’s Rock’ tour.”

Jeugdvrienden Dan Auerbach en Patrick Carney vormen sinds 2001 de band The Black Keys. Na het uitbrengen van hun debuutalbum ‘The Big Come Up’ in 2002 bouwden ze jarenlang een vaste schare fans op in de underground scene. Sinds de release van het album ‘Brothers’ in 2010 is The Black Keys een band van wereldformaat met zes Grammy Awards, hits als 'Loney Boy' en 'Little Black Submarines' en headliner shows op festivals als Lowlands, Glastonbury en Coachella. Hun laatste album, ‘Let’s Rock’, kwam in 2019 uit.


  • 1. Crawling Kingsnake
  • 2. Louise
  • 3. Poor Boy a Long Way From Home
  • 4. Stay All Night
  • 5. Going Down South
  • 6. Coal Black Mattie
  • 7. Do the Romp
  • 8. Sad Days, Lonely Nights
  • 9. Walk With Me
  • 10. Mellow Peaches
  • 11. Come On and Go With Me

30 cm

30 cm

0,5 cm

© 2012 - 2023 Bob’s Vinyl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel